închide
  • Fluorochinolonele (Tavanic, Nolicin, Ciprinol, Avelox) se numara printre cele mai frecvent prescrise clase de antibiotice, dar au efecte secundare severe care pot dauna sistemul nervos central, sistemul musculo-scheletic, vizual si renal, uneori simultan.
  • Din cauza efectelor secundare, se presupune ca acestea sunt utilizate numai pentru a trata infectii bacteriene grave care nu raspund la nici un alt tratament. In schimb, ele sunt adesea oferite pentru conditii usoare cum ar fi sinuzita, infectii ale tractului urinar si infectii ale urechii.
  • Ruptura de tendoane, dezlipirea retinei, halucinatii, modificari de personalitate, insuficienta renala, ceata cerebrala, psihoza si pierderea memoriei au fost raportate dupa utilizarea fluorochinolonelor.

Ce spune Dr. Mercola:

Fluorochinolonele se numara printre cele mai frecvent prescrise clase de antibiotice de pe piata.

Printre cele mai cunoscute se numara Ciprofloxacina, care a devenit un nume de uz casnic in timpul sperieturii antraxului care a avut loc la scurt timp dupa 11 septembrie (S.U.A.). Levofloxacina este pe locul doi.

Toate antibioticele prezinta un risc de efecte secundare, dar fluorochinolonele sunt intr-o clasa aparte cand vine vorba de potentialul lor de a provoca leziuni grave, permanente si chiar deces.

Avand in vedere potentialul lor de a face rau, ele ar trebui sa fie rezervate pentru tratarea numai a celor mai grave infectii bacteriene care nu vor raspunde la niciun alt tratament. In schimb, ele sunt adesea oferite pentru conditii usoare cum ar fi sinusurile, infectii ale tractului urinar si ale urechii.

 

Fluorochinolonele: cele mai mortale antibiotice de pe piata?

Daca medicul dumneavoastra va elibereaza o reteta pentru un antibiotic fluorochinolon (acesta ar putea fi nu numai Ciprofloxacina sau Levofloxacina, dar si Avelox sau alte denumiri generice). Asigurati-va ca starea dumneavoastra garanteaza riscurile care vin impreuna cu administrarea acestor medicamente.

Fluorochinolonele au fluorura ca parte centrala a medicamentului. Fluorul este o neurotoxina cunoscuta, iar medicamentele cu fluorura atasata pot patrunde in tesuturi foarte sensibile.

Fluorochinolonele au capacitatea unica de a va patrunde in bariera hemato-encefalica, patrunzand creierul si daunand sistemului nervos central. Multe dintre aceste medicamente au fost deja eliminate din piata din cauza toxicitatii lor, iar cele care raman sunt pline de avertismente cerute de Administratia pentru Alimente si Medicamente (in S.U.A.)

In 2008, FDA a solicitat sapte antibiotice fluorochinolone pentru a adauga un avertisment de tip caseta neagra deoarece acestea prezinta un risc de tendinita si cresc riscul unei rupturi a tendonului de trei pana la patru ori.

Dar acest lucru este departe de singurul risc. De exemplu, Levaquin (Tavanic in Romania), care a fost cel mai bine vandut antibiotic in 2010 (in S.U.A.), se confrunta cu mii de procese pe an de la persoane care au fost grav ranite dupa ce l-au administrat. Reactiile pot fi la nivelul intregului corp, afectand sistemul nervos central, sistemul musculo-scheletal, cel vizual si cel renal, uneori simultan. Printre reactiile grave raportate sunt:

Dezlipirea retinei Halucinatii Greturi si diaree
Insuficienta renala Reactii psihotice Probleme de auz
Ceata cerebrala Reactii cutanate Rupturi de tendoane
Depresie Sensibilitate la lumina Neuropatie periferica

Intr-un studiu efectuat in 2001 de Dr. Jay Cohen, au fost documentate urmatoarele rate de reactie:

  • Simptome ale sistemului nervos au aparut la 91% dintre pacienti (durere, furnicaturi si amorteala, ameteli, stare generala de rau, slabiciune, dureri de cap, anxietate si panica, pierderea memoriei, psihoza)
  • Simptome musculo-scheletale la 73% dintre pacienti (rupturi ale tendonului, tendinita, slabiciune, umflaturi articulare)
  • Simptome senzoriale la 42% dintre pacienti (tinitus, modificari vizuale, olfactive si functii auditive)
  • Simptome cardiovasculare la 36% dintre pacienti (tahicardie, scurtarea respiratiei, dureri in piept, palpitatii)
  • Reactii cutanate la 29% dintre pacienti (eruptii cutanate, caderea parului, transpiratie, intoleranta la caldura sau la rece)
  • Simptome gastrointestinale la 18% dintre pacienti (greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale)

Intr-o scrisoare adresata Congresului de Medici, el a scris:

„Aceste reactii severe se produc la pacientii care sunt de obicei, sanatosi, activi si tineri. De cele mai multe ori, antibioticele sunt prescrise pentru infectii usoare, cum ar fi sinuzita, infectii urinare sau de prostata. Majoritatea reactiilor apar imediat doar la cateva doze din antibioticul fluorochinolon. Reactiile sunt acute, severe, infricosatoare si, adesea, dizabilitante.”

Dr. Cohen, care se ocupa de 45 de cazuri acum doi ani si jumatate, a primit e-mailuri de la mai mult de 100 de persoane care cauta ajutor pentru reactiile lor. In majoritatea cazurilor, medicii lor si-au respins plangerile si au negat cu desavarsire ca reactiile pot aparea in cazul fluorochinolonelor. Cu toate acestea, lucrarile medicale extinse nu gasesc alta cauza. Mai rau, nu exista tratamente eficiente cunoscute. Astfel, acesti oameni sufera durere si dizabilitati de saptamani, luni si ani.

Cresterea ratei de infectare cu bacterii rezistente la antibiotice

Utilizarea excesiva a acestor antibiotice puternice a fost legata de infectiile rezistente la antibiotice, cum ar fi Staphulococcus Aureus cu rezistenta la meticilina, enterococi rezistenti la vancomicina si diareea potential periculoasa pentru viata cauzata de Clostridium Difficile. Conform unor cercetari, administrarea de fluorochinolone este cel mai important factor de risc in dezvoltarea diareei asociate cu Clostridium Difficile.

Din nou, o mare parte a problemei este ca aceste medicamente, care sunt menite sa fie rezervate pentru infectii care pun in pericol viata si care nu pot fi tratate in alt mod, sunt extrem de excesive. Intr-un studiu efectuat la Centrul de Boli Infectioase, s-a constatat ca aproape 40% din tratamentele cu fluorochinolone nu au fost necesare, in timp ce alte cercetari au constatat ca 81% dintre retetele fluorochinolonelor din doua departamente academice de urgenta nu au fost adecvate.

Intr-un interviu, Mahyar Etminan, un epidemiolog farmacologic la Universitatea din British Columbia, a declarat ca medicamentele au fost folosite excesiv „de catre medici lenesi care incearca sa omoare o musca cu o arma nucleara”.

Se considera ca medicamentele sunt deosebit de periculoase pentru copiii sub 18 ani, adultii peste 60 ani si femeile insarcinate si care alapteaza, precum si persoanele cu afectiuni hepatice sau cele care iau corticosteroizi sau medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Dar, de cele mai multe ori, acestea sunt prescrise pentru aceste grupuri de antibiotice.

Intr-un articol din Forbes, colaboratorul Melanie Haiken si-a amintit ca a fost cu fiica ei adolescenta la doctor si a primit o reteta pentru Ciprofloxacina (Ciprinol) pentru o infectie a urechii, chiar daca avea sub 18 ani. Aceasta a determinat-o pe Haiken sa sape mai adanc inainte de a lua antibioticul, dar multi altii NU sunt constienti de faptul ca antibioticele care le-au fost recomandate au efecte secundare fatale. Se presupune ca ar fi ca orice alt antibiotic…dar nu sunt!

Evitati Ciprofloxacina, Levofloxacina si alte antibiotice fluorurate sau riscati sa provoace efecte secundare GRAVE

Daca medicul dumneavoastra va prescrie unul dintre aceste antibiotice periculoase, rugati-l sa va dea altul. Este neobisnuit ca acest antibiotic sa fie singurul care ar putea fi folosit. Aceste antibiotice periculoase ar trebui folosite doar ca ultima solutie. Daca le-ati terminat de folosit, cititi cu atentie prospectul si toate avertismentele FOARTE atent si opriti-le cand observati vreun efect secundar.

In epoca expansiva de astazi a internetului, exista o comunitate mare de oameni care au suferit leziuni cu fluorochinolone. Ei se refera adesea la ei insisi ca „Floxies”, iar numarul lor continua sa creasca pe masura ce retetele se dau fara necesitate.

Cativa dintre acesti Floxie se afla in domeniul medical (sau au fost, inainte de a fi otraviti) si se afla intr-o misiune de a ajuta victimele fluorochinolonelor. De asemenea, si voi puteti ajuta sa prin impartasirea acestor informatii cu prietenii si familia dumneavoatra si sfatuiti-i sa ia in considerare alternative inainte de a lua aceste medicamente – mai ales daca sunt prescrise pentru o conditie minora.

Nu ati risca in cunostinta de cauza orbirea permanenta, modificarile de personalitate sau reactiile psihotice pentru tratarea infectiei urechii, mai ales daca exista o alternativa mai sigura…si aproape intotdeauna exista. David A. Flockhart, profesor de medicina si sef al farmacologiei clinice la Universitatea Indiana School of Medicine, raporteaza ca o treime din pacientii care iau o fluorochinolona vor avea un fel de efect psihiatric negativ, cum ar fi anxietatea, modificarile de personalitate sau confuzia. El a tratat mai mult de 100 de pacienti cu astfel de reactii adverse psihiatrice, declarand:

Efectele psihiatrice ale fluorochinolonelor sunt subapreciate de catre profesia medicala si de public. Cu cat este mai mare arma pe care o folosesti, cu atat mai multe daune colaterale vor exista.

Levofloxacina, Ciprofloxacina, Norfloxacina (Tavanic, Ciprinol, Nolicin) si medicamentele asociate din clasa sunt „arme puternice” care ar trebui folosite numai in circumstante foarte speciale. Va rugam sa fiti absolut siguri ca merita riscul sa utilizati aceste medicamente.

NOU! Va astept pe FORUM pentru a impedica ca aceste medicamente sa mai fie prescrise si pentru a preveni distrugerea altor vieti!

Tags : ciprinolefecte adverse tavanicfluorochinolonenolicinreactii adversereactii adverse fluorochinolonereactii adverse tavanictavanic
zamy

Autorul zamy

6 comentarii

  1. ma ajutati.am luat ciprinol injectabil si de o luna am niste stari foarte ciudate cu slabiciune musculara oboseala dureri de ochi cap umeri picioare tremurat si altele.va rg sa

  2. Ma bucur ca in sfarsit mai sunt persoane informate si in Romania. Sunt sute de mii de oameni afectati si din pacate ma aflu si eu printre ei. Dintr-un om tanar, sanatos am ajuns abia sa mai pot merge din cauza ciprofloxacinei. Dupa 1 an pot spune ca mi-am revenit in proportie de 80%.Dar din pacate altii nu au fost asa norocosi ca mine. Doctorii nu o sa va ajute, asa ca daca ati luat quinolone sau fluoroquinolone, sunteti pe cont propriu. O sa gasiti sfaturi pe http://www.floxiehope.com sau pe grupurile de suport facebook.. Fluoroquinolone toxicity group… Fluoroquinolone toxicity group in europe. Nu as mai lua aceste chimioterapeutice(vandute sub denumirea de antibiotice) nici daca ar fi singurul lucru care m-ar putea salva.

Scrieti un Comentariu