închide
copil-autism

In societatea de astazi, autismul nu are nevoie de o introducere explicativa. Unele statistici spun ca 1 din 59 de copii si 1 din 37 de baieti sunt acum diagnosticati cu autism si rapid devine una dintre cele mai frecvente tulburari ale copiilor de astazi. Numele de tulburare a fost folosit pentru prima data in jurul anului 1911 de un om de stiinta elvetian numit Eugen Bleuler. In anii 1940 cercetatorii din Statele Unite au inceput sa utilizeze termenul autism pentru a descrie copiii care au prezentat probleme emotionale sau sociale. Diagnosticul autismului a fost, din punct de vedere istoric, diferit de cele mai multe afectiuni medicale tratabile. De obicei vine ca o lovitura devastatoare, chiar daca confirma suspiciunile pe care parintii le-au avut. Cuvintele „are autism”, de obicei, deschide un taram intreg de viata care este cunoscut doar parintilor cu copii neurotipici.

Dintr-o data calendarul se umple cu programari la terapeuti. Mai multe specialitati trebuie folosite pentru a ajuta la dificultati de vorbire, anomalii comportamentale si intarzieri fizice. Odata cu realizarea ca lucrurile s-ar putea sa nu devina mai bune si s-ar putea inrautati, lumea incepe sa arate mult mai infricosatoare. Intreband daca copilul lor va putea vreodata sa mai functioneze intr-un mod pe care majoritatea oamenilor il considera esential pentru supravieturile, parintii incep sa planga ceea ce ar fi putut fi, dar nu poate fi niciodata.

La fel de sumbru ca si imaginea parintilor cu copii cu autism, realitate este ca exista inca atat de multe lucruri pe care nu le cunoastem in stiinta despre diferitele sisteme ale corpului ostru si despre potentialul lor de a functiona intr-un grad mai mare, in ciuda esecurilor si daunelor care au avut loc.

Un doctor evidentiaza ideea ca speranta nu este pierduta si, de fapt, exista multa speranta in cartea sa, Protocolul Nemechek pentru Autism si Tulburari de Dezvoltare. Publicata in 2017 de catre Autonomic Recovery LLC, credinta dr. Nemechek in potentialul de schimbare vine clar si pe coperta cartii:

Factul #1: Miracolele se intampla!

Acest „ghid” pentru restaurarea functiei nerologoice implica faptul ca o stare de homeostaza poate fi atinsa fie din nou, fi pentru prima data in viata copilului.
Un aspect al protocolului Nemechek, care este foarte atractiv pentru mine,e ste ca exista doar trei componente simple.

Ca parinte, aceasta solutie simpla ofera o usurare in comparatie cu alte sisteme si protocoale. Dar nu va lasati pacaliti – simplist nu inseamna ineficient!

Dr. Nemechek este un doctor a carui experienta in domeniul medicinei si instruirea clinica a Departamentului de Medicina al UCLA unde nepotul lui Alber Einstein l-a indrumat si l-a incurajat puternic sa intre in medicina HIV. Dupa ce a ajutat la infiintarea primei clinici HIV a UCLA, Nemechek s-a mutat in Kansas City, unde si-a fondat propria facilitate de tratament si cercetare a virusului HIV.

Perioada de lucru a lui Nemechek cu HIV, boala pentru care nu exista teste de diagnostic, tratament sau raspunsuri pentru pacienti, l-a pregatit pentru munca ulterioara pentru autism.

Pregatirea doctoroului Nemechek in tulburarile sistemului nervos a avut loc la Universidade de Lisboa din Lisabona, Portugalia. In prezent, practica la propria clinica din Arizona, medicina consultativa Nemechek, specializata in medicina interna si medicina autonoma. Sotia lui, Jean, ajuta la afaceri si a ajutat la coautorizarea cartii sale.

Prin experienta sa in locatia curenta, dr. Nemechek a descoperit cheia pentru tratarea si uneori pentru a putea inversa multe din conditile si manifestarile bolii intr-o abordare in 3 parti:

 1. Reversibilitatea disfunctiei sistemului nervos autonom
 2. Reinnoirea productiei de celule stem
 3. Re-stabilirea neurogenezei

In capitolele 1-3, dr. Nemechek isi expune ipoteza cu privire la modul in care se dezvolta autismul, pornind de la conditiile corecte care sunt de obicei in vigoare pentru regresia in autism sa aib aloc. El discuta rolul microgliilor in repararea creierului in modul in care aceasta functie poate fi impedicata. Strans legata de echilibrul bacteriilor din intestinul subtire, dr. Nemechek ofera o privire de ansamblu asupra faptului de ce microglia nu poate functiona asa cum a fost proiectata. I-am gasit descrierea si ilustratiile despre suprapopularea bacteriana in intestinul subtire usor de inteles si de urmat.

In capitolul 2, dr. Nemechek discuta efectele excesului acidului propionic, precum si conditiile inflamatorii sistemice si daunele pe care acestea le pot provoca.

Acest lucru conduce, in mod natural, la explicatia capitolului 3, „Spectrul inflamator-neurotoxic” ca urmare a celor trei procese descrise in cele doua capitole anterioare:

Trautamitsm cerebral nereparat
Taierea neruonala lenta/anormala
Encefalopatie toxica

In cele din urma, in capitolele 4-6, dr. Nemechek impartaseste metoda sa de a aduce organismul copiilor in ehcilibru folosind cateva adaugiri simple la dieta copilului.

Cele trei compmente are protocolului lui Nemechek sunt:

 • Inulina
 • Uleiul de Peste
 • Uleiul de Masline

Inulina creste aciditatea intestinului subtire, reprimand cresterea bacteriilor rele. Fibra incurajeaza cresterea bacteriilor benefice. Nu este un probiotic, iar dr. Nemechek nu recomanda folosirea probioticelor in protocolul sau.

Uleiul de peste DHA serveste ca supresant pentru microglia disfunctionala si combinat cu reducerea uleiurilor omega-6 (ulei de floarea soarelui, soia etc.) in dieta poate avea ca rezultate o reducere a citokinei, care reduce inflamatia sistemica.

Uleiul de masline extra virgin contine acid oleic 70%. Acest acid poate creste si inversa inflamatia care rezulta din prea multe omega-6 si acid palmitic. Singurele uleiuri de masline pe care Nemechek le recomanda sunt cele extra virgine si Bio si a evita uleiurile importate fraudulos.

Administrare

Inulina – incepeti cu o cantitate mica (1/8 dintr-o lingurita sau 0.63ml)
Ulei de Masline – Incepeti cu o lingura (15ml) si gatiti totul cu el
Ulei de Peste Omega-3 (total EPA + DHA): doza in functie de varsta

 • 0-6 luni: 150 mg zilnic
 • 7-12 luni: 300-450 mg zilnic
 • 1-5 ani: 450-600 mg zilnic
 • 5-7 ani: 600-1000 mg zilnic
 • 8-10 ani: 1000-1500 mg zilnic
 • 11-14 ani: 1500-2000 mg zilnic
 • 15-18 ani: 2000-3500 mg zilnic

Dacă aveți vârsta mai mare de 18 ani, aveți nevoie de cel puțin 3000 mg zilnic de DHA.

Capitolele finale ale cartii sale includ incurajarea povestilor de recuperare si o nota finala de speranta si inspiratie.

Cateva anexe utile includ o descriere amanuntita a disfunctiei autonome si a leziunilor cumulative ale creierului, precum si o analiza a creierului autonom.

Ceea ce este cel mai impresionant pentru mine au fost povestile de succes de la parinti in grupul de facebook al protocolului Nemecheck. Unii parinti au raportat ca au incercat totul, inclusiv protocoale bio-medicale extinse pana sa aduca laude metodei lui Nemechek si efectelor uimitoare pe care le-a avut supra copilului lor. Copiii non-vocali incep sa vorbeasca sau cei cu vocabulare limitate se extind. Copiii non-sociali incep sa interactioneze, iar profesorii au raportat castiguri comportamentale uimitoare.

Desigur nu toate lumea va avea imediat rezultate incredibile, dar exista multe sperante in potentialul sau.

Tags : autisminulinanemechekulei de maslineulei de peste
zamy

Autorul zamy

Scrieti un Comentariu