închide
cover-transilvania-healing-centre-stiri-false

Cand cineva se simte mai bine dupa ce a folosit un produs sau o procedura, este normal sa crediteze ceea ce s-a intamplat. Acest lucru nu este intelept, totusi, deoarece majoritatea afectiunilor se rezolva de la sine, iar cele care persista pot avea simptome variabile, chiar si conditiile grave pot avea variatii de zi cu zi pentru a permite metodelor inutile sa obtina rezultate mari. In plus, luarea de masuri produce adesea o ameliorare temporara a simptomelor datorita efectului placebo. Acest efect este o schimbare benefica in starea unei persoane care apare ca raspuns la un tratament, dar nu se datoreaza aspectelor farmacologice sau fizice ale tratamentului. Credinta in tratament nu este esentiala, dar efectul placebo poate fi imbunatatit de factori precum credinta, atentie simpatizanta, revendicari senzationale, marturii si folosirea unor diagrame, dispozitive si terminologii stiintifice. Un alt dezavantaj al povestilor individuale de succes este ca ele nu indica cate esecuri ar putea aparea pentru fiecare succes. Oamenii care nu cunosc aceste fapte au tendinta de a acorda un credit nemeritat metodelor „alternative” de la Transilvania Healing Centre.

Terapia alternativa a celor de la Transilvania Healing Centre este un termen de marketing care nu ar trebui sa fie permis. Ceea ce isi doreste publicul este sigur si eficient. De asemenea, doresc standarde obiective de masurare utilizate pentru a determina ce este sigur si eficient. Exista un consens general cu privire la ceea ce aceste standarde sunt printre oamenii de stiinta si oamenii rationali pentru majoritatea terapiilor.

Iata povestea mea, pe scurt:

In cautarea unui tratament pentru conditia mea, am intalnit un articol senzational care povestea cum fostul investitor principal al Untold sufera de o boala autoimuna si a reusit sa se trateze la o clinica de medicina alternativa din Cluj-Napoca, al carei partener a devenit. Sursa aici.

Am luat legatura cu Transilvania Healing Centre si m-am programat in 2 saptamani, nu inainte de a semna un consimtamant si un contract in care se precizeaza mai pompos cum ca cei de la THC se absolva de orice raspundere a rezultatului biofizic sau al terapiilor complementare din cadrul clinicii in cazul in care acestea nu functioneaza sau nu sunt pur si simplu precise. Puteti gasi aceste documente listate pe pagina lor oficiala.

Va spun sincer ca am avut cea mai mare incredere ca tratamentul lor va functiona. Abia asteptam momentul sa ajung la clinica renumita de care am tot citit. Asta pana in momentul in care am intrat in camera cu doamna doctor si diagnosticarea a inceput prin pendularea unei baghete magice, interpretand in mod subiectiv vibratia acesteia si bifand „disfunctiile” gasite. Am totusi indoielile mele asupra puterii de judecata a betigasului, intrucat doamna doctor a avut grija sa se uite peste analizele mele si sa mai puna cateva intrebari, nu de alta, dar sa nu cumva sa vibreze in directia gresita baghetica.

Totul a durat cel mult 90 de minute. Citisem ca se verifica cateva zeci de substante din baza de date, totusi precizez ca verificarea markerilor a fost facuta manual si nu ar fi putut sa treaca peste toti parametrii promisi in numai 90 de minute de pendulare. Ba chiar doamna doctor a sarit cateva foldere neinteresante ca sa treaca odata la rezultat.

La finalul testului biofizic am primit diagnostic de candidoza intestinala impreuna cu 21 de zile de regim clasic anti-candida insotit de un antimicotic si hepatoprotector.

Alergiile alimentare identificate nu sunt cu nimic diferite fata de alimentele care ar trebui evitate in mod normal in cazul unei mucoase intestinale compromise. Ba mai mult, se pare ca sunt alergic la gaina, nu la pui, si alte animale de pe plaiul mioritic. Insa miraculos intolerantele rezultate din testele de laborator se pare ca s-au evaporat. Poate m-am vindecat spontan sau poate doamna doctor a mai sarit un folder, fie baghetica a mai sughitat.

A urmat rapid si terapia Vitafeld in care am fost acoperit cu alte placute magice, nu inainte sa programeze aparatul dupa conformatia si necesatile mele biologice. Mi s-a promis ca vor disparea gargaunii din mine si ca ma voi simti ca nou dupa acest tratament relaxant. In plus, am primit si o sticluta cu apa vie pe care urma sa o consum in fiecare zi, de 3 ori pe zi, pana cand recipientul se va goli, caz in care trebuie sa revin la dansii pentru un refill.

De asemenea, recomandare sa ma intorc dupa cele 21 zile de tratament, pentru inca 5 zile de terapie Vitafeld extinsa (790 lei / sedinta) pentru a scapa de protozoare, paraziti si alti locuitori nepoftiti ai intestinului. Apoi inca o evaluare biofizica (500 lei / sedinta) dupa care se decide restul tratamentului, probabil cu alte baghetele si apa vie.

In final, nota de plata pentru 1h30 de evualuare biofizica si 1h30 de terapie Vitafeld : 1385 RON.

Aplaud pentru metoda reusita de promovare a domnului Sorin Gadola. La sfarsitul celor 21 de zile de dieta de excludere si tratament antimicotic, rezultatele au intarziat sa apara, iar cauza a ramas inca nerezolvata. Interesant este ca toti cei care calca pragul clinicii de medicina alternativa din Cluj sufera de suprapopulare cu candida, pana si angajatii. Plan personalizat de tratament sau acelasi protocol de vindecare aplicat tuturor? Va las imaginatia sa ghiceasca acest lucru.

* evident, cei de la Transilvania Healing Centre sunt intelegatori si va ofera posibilitatea platilor in rate cu ajutorul zanei fermecate si baghetei magice de la BT

Trebuie precizat ca doctorul Mihai Moisescu Goia, director executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică sustine că activitatea clinicii trebuie să respecte Legea nr. 118/2007 privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară/alternativă. „Asta înseamnă, pe de o parte că terapiile practicate trebuie să se regăsească printre cele prevăzute de lege”. Analizand anexa – care prevede tipuri de terapie în care se poate autoriza o astfel de clinică, nu am găsit „metoda Dr. Holesch”. Nici alte terapii care se practică la clinica respectivă nu s-au regăsit ca atare în anexa amintită, cum ar fi terapia cu frecvenţe Royal Raymond Rife, terapia orizontală WADIT, terapia pulsatilă pneumatică. (sursa adevarul.ro)

Faptul ca o metoda alternativa poate exercita un efect placebo care amelioreaza simptomele nu este un motiv suficient pentru a justifica utilizarea acestuia. Terapia trebuie sa se bazeze pe capacitatea de a modifica fiziologia anormala si pe capacitatea de a obtine un efect placebo mai putin previzibil. Terapie cu placebo este in mod inerent inselatoare si poate face ca pacientii sa creada ca ceva este eficient atunci cand nu este. Fara studii clinice controlate, orice tratament care este utilizat ar putea primi un credit pentru capacitatea naturala de recuperare a organismului.

In ciuda a ceea ce isi propune a fi, Transilvania Healing Centre nu este un „univers alternativ” sau chiar unul paralel. Este doar un instrument de marketing care este la fel de imprecis ca si cei care pretind ca il practica. In timp ce motivele unora ar putea fi pure, dar poate naive, lumea lor este populata de unii care sunt profitori iar altii care sunt deliranti.

Este minunat sa exploram lumea noastra si sa gasim noi tratamente si noi medicamente, dar procesul de descoperire si metodele de experimentare trebuie sa fie riguroase si sa se bazeze pe dovezi obiective. Toate experimentele umane sunt supravegheate de agentii independente a caror misiune este de a proteja subiectii de pericole, abuzuri si/sau „experimente” evidente care nu vor furniza date utile. Cand cineva care se numeste „furnizor de medicina alternativa”, inventeaza o noua metoda si incepe sa faca lucruri pe public, problema nu trebuie sa fie daca este alternativa sau alopata, ci daca este eficienta sau doar un experiment uman nesupravegheat.

Tags : clujevaluare biofizicapareriterapie alternativatransilvania healing centrevitafeld
zamy

Autorul zamy

Scrieti un Comentariu